Cei ce vor să lase un cuvânt să-l lase aici:

https://traianbadarau.wordpress.com/wp-admin/post-new.php

Am găsit acest articol despre înmormântarea lui Tătăică aici:

http://lacasuriortodoxe.over-blog.com/article-33282916.html

Peste 700 de credinciosi prezenti… Fratele Traian Bădărău a trecut la cele veşnice

Lacasuri Ortodoxe: din Prahova

   Vineri, 26 iunie 2009, a trecut la cele veşnice fratele Traian Bădărău, un creştin (mirean) de 80 de ani, din loc. Călineşti, jud. Prahova, misionar creştin cunoscut în toată ţara, pentru cuvintele duhovniceşti şi sfaturile de folos, dăruite zeci de ani celor aflaţi în impas.

„Sfânta Cruce… să nu uităm de puterea Sfintei Cruci, că ea e cinstea creştinilor!” – ne spunea mereu, atunci cand il vizitam.

 

Fratele Traian, paralizat de mulţi ani, în urma unui accident de mină, a bucurat pe mulţi cu predicile sale izvorâte din inimă, astfel încât, la înmormântarea sa, care a avut loc luni, 29 iunie 2009, la cimitirul bisericii din sat, au venit peste 700 de credincioşi, să-l petreacă pe ultimul drum.

 

Zeci de preoţi, diaconi, călugări, călugăriţe, săteni şi mireni veniţi din toată ţara s-au adunat la Călineşti, pentru a-i da ultima sărutare şi a cânta pentru cel ce i-a mângâiat: „Veşnica pomenire”.

 

Paralizia fratelui Traian a constituit, în vremea regimului comunist, un motiv pentru ca acesta să nu sufere închisoare, putând astfel încuraja pe alţii, în libertate, să-şi păstreze credinţa.

 

Blând cu ceilalţi şi sever doar cu păcatul, fratele Traian i-a adunat pe cei ce l-au iubit, în frunte cu părintele paroh Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din Bucureşti (nepotul fratelui Traian), nu pentru ultima oară, ci pentru a se pune început unor întâlniri în scopul bucuriei şi convorbirilor duhovniceşti, ce se vor organiza periodic la Călineşti.

   „Fratele Traian (1929 – 2009) a sădit în inimile oamenilor dragostea de Dumnezeu şi de Sfânta Biserică. Tăriei cuvântului i-a adăugat exemplul vieţii sale virtuoase. S-a pus în slujba lui Dumnezeu prin propovăduirea Cuvântului, prin slujirea aproapelui cu sfaturile sale duhovniceşti, cât şi prin rugăciune fierbinte pentru cei care îi cereau ajutorul”.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Lacasuri Ortodoxe

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cei ce vor să lase un cuvânt să-l lase aici:

 1. Mihaela Bica zice:

  tataica a fost ,este si va ramine un crestin desavirsit un iubitor de frumos un mucenic care cu dragoste si-a dus crucea suferintei si ne-a dat noua exemplu si model de viata desavisita dl si mintuitorul hristos sa-i mintuiasca sufletul

 2. Mihaela Bica zice:

  l-am cunoscut pe tataica si pe mamaica au fost niste oamenideosebiti ,si model de viata ptr fiecare crestin in parte avem mare rugaminte la cei care au predici cu dinsul sa nile trimita sinoua

 3. MIHAERLABICA zice:

  Slavit sa fie dl si maicuta domnululi
  VA ROG DL ALEXANDRU SA NE AJUTATI INTR-O PROBLEMA DACA SE POATE , AM INTATAT DE LA TATAICA CA CE ESTE CU NEPUTINTA LA OAMENII ESTE CU PUTIINTA LA DUMNEZEU EU TOTUSI CRED CA MAI SINT OAMENII CARE AU PE DUMNEZEU IN SUFLETUL LOR . AM CUNOSCUT UN TINAR CARE ARE NEVOIE DE AJUTOR ESTE UN TINAR CARTE A TERMINAT TEOLOGIA DAR SA CASATORIT SI SOTIA LA PARASIT AQCUM ISI INGRIJESTE BUNICA ,NU LUCREAZA VA ROG DACA SE POATE SI AVETI PE CINEVA CARE POATE SA-L AJUTE PE TINAR VA ROG NU NE IGNORATI EU TOTUSI CRED CA MAI EXISTA DUMNEZEU SI OAMENII CARE AU TOTUSI MILA .DORESTE SI CA GUNOIER PE STRADA DAR NUMAI SA LUCREZE UNDEVA SA POATA SA ISI INTEMEIEZE O FAM MULTUMESC DACA NE AJUTATI SI MULTUMESC SI DACA NE IGNORATI

 4. MIHAERLABICA zice:

  DAR TOTUSI VREAU SA NE RASPUNDETI

Vă rugăm să lăsaţi un răspuns:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s