IFR + Apologetică

La IFR pr. prof. Oancea ne-a promis ca ne va trimite un curs putin diferit de cel de la Sory cu unele modificari la care se adauga si tehnicile de invatare, pe care ni le-a predat in primele ore; daca nu vom primi material referitor la acestea probabil fiecare din notiţe sau de pe internet isi va procura material;

Vă trimit în primă instanţă materialul introductiv la cursul de IFR pentru anul III, pe care l-am predat în primele două ore de curs. El face parte din materia pentru examen, aşa încât vă rog să-l studiaţi cu atenţie. Recomandarea mea este să-l citiţi cât de repede, fiindcă vă poate fi de folos şi pentru alte discipline.

Voi trimite cât de repede şi materialul de Apologetică şi Cursul de IFR.

Gând bun,

Pr.Prof.Dorin Oancea

Repere duhovniceşti şi metodologice pentru studiu

Dragi mai tineri colegi,
Vă trimit cursul de Filosofia Religiei, semestrul I,într-o formă apropiată de cea finală. Îmi pare rău că nu am apucat să-l trimit mai repede, însă am lucrat intens la el, dar nu e întotdeauna uşor să găseşti formulări accesibile celor care nu au putut participa la explicaţiile directe din curs şi la discuţiile care au avut loc cu acele ocazii. Pe de altă parte sunt convins că cei interesaţi cu adevărat de studiu şi-au procurat deja notiţe sau au găsit cursul în forma lui de anul trecut, care se găseşte la colegii din anii mai mari.
Există unele probleme care nu au fost abordate în acest curs scris, dar care au fost discutate în timpul prelegerilor. trebuie să vă procuraţi neapărat notiţele respective de la colegi. Dacă reuşesc, vă trimit o succintă completare, însă nu sunt sigur că îmi va ajunge timpul, e un lucru destul de anevoios.
Astăzi voi trimite şi completarea la Apologetică. Cei care nu au putut participa la cursuri din diferite motive trebuie să se consulte cu cei de la zi care au notiţie complete, pentru a şti exact ce trebuie să pregătească.
Vă reamintesc faptul că sunt trei seturi de materiale pe care trebuie să le prelucraţi: materialul metodologic introductiv, cursul de FR şi cursul de Apologetică.
Nu uitaţi să cinsitiţi mâine cum se cuvine ziua facultăţii, Sf.Trei Ierarhi. Este un prileg unic de a trăi comuniunea sfinţilor în calitatea această a voastră şi a noastră de studenţi, respectiv profesori ai unei facultăţi de teologie ortodoxă. Fiindcă asta se întâmplă, nu o comemorare goală, lipsită de sens.
Nu uitaţi în acelaşi timp să conştientizaţi solidaritatea cu toate facultăţile de teologie ortodoxă din ţară şi din lume. În curs se vorbeşte mult despre identitate, despre conştiinţa identităţii, despre ataşamentul faţă de ea. Mâine este ziua potrivită să reflectaţi asupra acestei identităţi particulare pe care v-a dat-o Dumnezeu, de a studia teologia aici şi acum, de a fi colegi, de a anumite cadre didactice.
Spor la studiu, cu ajutorul îndrumarului metodologic!
Dumnezeu vă ajute!
Pr.Dorin Oancea
Acesta este suportul de curs pentru Apologetică. Este necesară coroborarea sa cu notiţele de curs.
Gând bun,
Pr.Prof.D.Oancea

Dragi mai tineri colegi,

 

Constatând că nu voi putea completa ultimele două prelegeri din curs în timp util, vă informez că pentru examen nu veţi avea de pregătit temele referitoare la  „Restaurarea comuniunii cu Dumnezeu”. Aceste teme vor constitui  materie pentru examenul din semestrul II.

 

Gând bun,

 

Pr.Dorin Oancea

Acest articol a fost publicat în IFR + Apologetică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la IFR + Apologetică

  1. Pingback: teologiepastorală20102014

  2. Pingback: Deocamdată la IFR | teologiepastorală20102014

  3. Pingback: IFR+APOLOGETICĂ fără notiţele de curs | teologiepastorală20102014

Vă rugăm să lăsaţi un răspuns:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s