A. NON-ORTODOCŞII

A.  NON-ORTODOCŞII

http://www.scribd.com/doc/47773630/Peter-Gilquist-Cum-am-devenit-ortodox-fragment-1

http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-carte/1517-cum-am-devenit-ortodox.-o-calatorie-inspre-credinta-crestina-primara-gillquist,-peter-e..html

Citatele de mai jos sunt date din cartea lui Patrick Barnes

„NON-ORTODOCŞII”. Patrick Barnes, convertit la Ortodoxie de la Anglicanism în 1995, este hirotesit citeţ, slujind la biserica Adormirii Maicii Domnului din The Dalles, Oregon, USA (www.DormitionOrthodoxChurch.org). El conduce un popular web site „Orthodox Christian Information Center” la www.Orthodoxlnfo.com. îi puteţi scrie pe adresa patrick@orthodoxinfo.com

Acesta expune în cartea de mai sus nişte citate foarte folositoare pentru lămurirea plină de discernământ mântuirea la Ortodocşi/faptele bune şi facerea de minuni la eretici dar fără posibilitatea de a se mântui. El personal însă, datorită durerii pentru rudele sale anglicane este atins în discurs de forma cea mai subtilă de ecumenism citită de mine şi anume că „Ortodocşii sigur se mântuie, ereticii nu ştim ce se întâmplă cu ei”. Sunt convins că este sincer în afirmaţia că el nu ştie, dar Sfânta Biserică ştie foarte precis: se pot mântui doar ortodocşii, ereticii nu se pot mântui decât dacă vin la Ortodoxie iar cel mai groaznic chin din iad, mai cumplit decât al tuturor ereticilor este tot al ortodocşilor deoarece ei au avut darul Ortodoxiei şi şi-au bătut joc de el prin nelucrare după cuvântul Domnului:

Luca 12:47. Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult. 

 

Luca 12:48. Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.

„Non ortodocşii”:

Acest articol a fost publicat în Teologia religiilor. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Vă rugăm să lăsaţi un răspuns:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s